Dromen in ‘Deze week’: Wemmel, één groot dorp

Deze Week heeft een nieuwe rubriek in aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober 2018. Verschillende politici komen aan bod met hun “wildste dromen” voor hun gemeente. Ik mocht aan de beurt komen op 9 mei 2018.

“Eén groot dorp”

Dat is waar ik van droom. Wemmel heeft alle troeven in huis. Er is veel groen en open ruimte, handelszaken zijn op wandelafstand. Er is een ruime schoolkeuze en het vrijetijdsaanbod is divers. We hebben een prachtig gemeentehuis en een groot gemeenschapscentrum dat voor iedereen toegankelijk is. Mensen komen hier graag wonen, die ‘goesting’ vertaalt zich in meer initiatieven tussen en samen met Wemmelaars.

Die gemeenschapsopbouw moeten we versterken. Inspraak en participatie vormen de basis. Zorg voor ouderen, wijkwerking en steun voor jeugd, cultuur en sport zijn de hoekstenen. Het jaarmarktweekend, de GP, kermis en avondmarkt zijn vaste afspraken. Ook nieuwe en ontluikende acties (speelstraten, buurtfeesten,…) verdienen alle aandacht.

Mobiliteit staat ook centraal; een uitdaging om aan te pakken. Mensen worden zich meer bewust van verplaatsingen, op die tendens kan de gemeente inspelen. Zo is autodelen geen ver-van-mijn-bed-show meer en is (elektrisch) fietsen populairder dan ooit. Betere voet- en fietspaden zorgen voor een veiligere connectie tussen wijken, het dorpscentrum en de omgeving. Die investeringen moeten we verder doorvoeren. Groenaanplantingen verbinden dan ook weer buren. Ook dit kan het dorpsgevoel aanwakkeren… En laat nu net dat het gevoel zijn dat me uit mijn droom mag halen.