Een beleid van en voor Wemmel

Nog 6 dagen voor de verkiezingen. Dan kiest u wie er de komende 6 jaar uw geliefde gemeente mag besturen.

Enig idee hoe Wemmel er binnen 6 jaar kan uitzien?

Beste dorpsgenoot,

Hoe lang duurt 6 jaar? In 6 jaar volgroei je van een vrijgevochten tiener tot een jongvolwassene, met een pak meer levenservaring. 6 jaar duurt soms lang, als je popelt om op je eigen benen te staan. Maar de omvorming van het Kasteel van Wemmel en omliggend domein tot gemeentehuis en gemeentepark nam ook tientallen jaren in beslag.

Zo bekeken is 6 jaar niet meer dan een rimpeling in de tijd. Nochtans is Wemmel op 6 jaar onmiskenbaar veranderd. Het bevolkingsaantal stijgt aanzienlijk (circa 125 mensen/jaar) en veel inwoners komen en verhuizen (circa 1000 mensen/jaar). Financieel gaat het de gemeente niet voor de wind, terwijl er net nu geïnvesteerd moet worden.

Er wachten ons grote uitdagingen op het vlak van veilig en vlot verkeer, open en groene ruimte, betaalbaar wonen en gemeenschapsopbouw. Maar tegelijk biedt dit ook enorme kansen voor Wemmel om de welvaart en levenskwaliteit van onze inwoners te verbeteren. Aan ons om deze te grijpen.

Enig idee hoe Wemmel er binnen 6 jaar zou kunnen uitzien?

  • Veilig fietsen en wandelen langs heraangelegde school- en woon-werkroutes.
  • Makkelijker parkeren in het dorp en aan winkels, voor en na je werk.
  • Uit de bol gaan in een eigentijds en polyvalent centrum voor kinderen en jongeren.
  • Ondersteuning bieden op maat van iedere zorgbehoevende.
  • Initiatieven beleven die ons dorpsgevoel aanwakkeren.
  • Wegenwerken in je straat online volgen en digitaal kunnen betalen voor gemeentelijke diensten.

Om dit waar te maken, heb ik uw steun nodig. Op 14 oktober kiest u wie uw geliefde gemeente mag besturen. U beslist of we, over de partijgrenzen heen, kunnen werken aan een beter Wemmel waar we allen van dromen. Ik hoed mij om aan communautair opbod te doen. Voor mij is het van cruciaal belang om een politiek dichtbij de burgers te voeren.

Door naar u te luisteren, wil ik de komende 6 jaar mee beleid voeren dat rekening houdt met uw noden en wensen. Een beleid van en voor Wemmel.

Wies HERPOL

6e plaats Lijst WEMMEL

Version française sur demande: info@wiesherpol.be