FietsGen tegen 2020? Graag!

FIETS2De provincie wil tegen 2020 een netwerk van fietssnelwegen – het FietsGen – rond Brussel. Een bijzonder goede zaak, zeker als het je het potentieel voor fietsverkeer in onze streek bekijkt. Op 7 weken tijd, in de periode september – oktober 2014, werden 210.000 fietsbewegingen rond Brussel gemeten.

Wemmel is één van de meetpunten. Gemiddeld 300 fietsverplaatsingen per werkdag, waarmee onze gemeente beter scoort dan Dilbeek (100) maar wel nog een serieuze inhaalbeweging heeft ten opzichte van Meise dat met circa 700 fietsers per werkdag de kroon spant in de Rand.

FIETSDe meting resulteerde dus in straffe cijfers die een groot potentieel, zowel voor Wemmel als de ganse Rand, in zich dragen. Ze zetten het pleidooi voor de komst van een FietsGen fors kracht bij. En dat toekomstbeeld ziet er, onder andere door de samenwerking met Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, steeds rooskleuriger uit. Als de investeringen overal volgen, kan fietsen een volwaardig alternatief worden voor de dagelijkse pendeltocht op alle grote toegangswegen van en naar onze hoofdstad. Werk aan de ‘FietsGenwinkel’!