Forse stijging van Wemmelse jongeren in de komende jaren

IMG_0422De afdeling Jeugd van de Vlaamse overheid berekende hoeveel kinderen en jongeren er de komende jaren in de steden en gemeenten bijkomen. Onze gemeente scheert hoge toppen. Zeker in de leeftijdsgroep 6 tot 11 jaar en 12 tot 17 jaar wordt er de volgende jaren en tot 2030 een continue en aanzienlijke stijging verwacht. De percentages lopen op tot boven de 10% en tot meer dan 100 Wemmelse jongeren meer ten opzichte van 2014.

De pertinente studie onderstreept dat de inspanningen in Wemmel voor kinderen en jongeren moeten worden doorgetrokken. Vandaag is er een gemeentelijk jeugdhuis, zijn er speelterreinen bijgekomen en zijn er meer activiteiten, zoals Youth Tube, de Jeugdactiedag, het Jaarmarktfestival, de Grote Prijs van Wemmel,…  En ook de samenwerking van het gemeentebestuur met onder andere de Jeugdraad en de Zandloper werd versterkt. Met de vacature voor een voltijdse verantwoordelijke voor jeugd, (flankerend) onderwijs en kinderopvang voor de dienst Vrije Tijd & Welzijn, zet het bestuur haar ambities op het vlak van Jeugd kracht bij (inschrijven kan tot 31 juli 2015). Zo gaat het goed, zo moet het verder.

Hieronder kan je een uittreksel met de Wemmelse cijfers uit de studie weervinden.

gemwemjeugd

Meer informatie over de studie kan je op website van het Agentschap Sociaal Cultureel Werk weervinden, onder het bericht “29.06.2015 | Bevolkingsprojecties steden en gemeenten 2015-2030”