Jeugd aan zet

Het Wemmel van morgen, daar is de jeugd vandaag mee bezig. Zelfbewuster dan ooit tevoren weten kinderen en jongeren bijzonder goed waarvoor ze staan en wat ze willen. Een leuke job, een eigen woning, maar vooral een fijne plek om te leven. En dat het liefst in een bruisende gemeente met veel speelruimte, een groene omgeving en veilig verkeer. Thuis, op school of in een van de vele jeugd-, sport- en cultuurverenigingen praten de jongeren over die toekomst en stellen zich veel vragen…

‘Zal ik in Wemmel kunnen blijven wonen? Hoe lang ben ik later onderweg naar het werk? Hoe combineer ik dit met mijn gezin? Is er voor mijn kinderen plaats in het kinderdagverblijf en in de scholen? Hebben we een vaste ontmoetingsplek om onze vrije tijd in door te brengen en is er ruimte om te fuiven? Is het engagement van de vrijwilligers van vandaag er morgen ook nog?’

Fundamentele vragen waarop de antwoorden vervat zitten in een van de belangrijkste kerntaken van een gemeentebestuur: het uitbouwen van een kwaliteitsvol jeugdbeleid. Beleid voeren voor kinderen en jongeren stopt niet bij het verlenen van logistieke steun en het organiseren van activiteiten. Aandacht voor jeugd vertaalt zich in elke beslissing, in elk reglement en in elke euro die geïnvesteerd wordt in de gemeente. Jeugd aan zet, de Wemmelaars van de toekomst.

Wies Herpol

Kandidaat Lijst Wemmel – 6e plaats

Tekst gepubliceerd in folder Lijst Wemmel juni 2012

 

Mener une politique envers les enfants  et la jeunesse ne se limite pas au support logistique et à l’organisation d’activités. Soigner la jeunesse se traduit par chaque décision prise, chaque règlement rédigé et chaque euro investi dans la commune. La jeunesse en avant, les wemmelois du futur.

A comprehensive youth and children policy should be about of more than just logistical support and the organization of activities. Every decision and every EURO invested in our community should reflect the importance we attach to our youth and children. The future of Wemmel belongs to its youth. Let them make their own choices.