Hondenkaart digitaal

Om het gebruik te stimuleren, zijn de locaties van 34 hondenpoepbuizen opgenomen op het interactieve stratenplan op de gemeentelijke website.

De locaties worden daardoor makkelijker vindbaar én voortaan ook consulteerbaar op elk moment, ook tijdens het wandelen.

Inwoners kunnen zich altijd tot de milieudienst richten om een extra buis te vragen. De dienst analyseert dan of de gevraagde locatie in het algemeen plan past.

Gas-boete

Baasjes zijn volgens politiereglement verplicht om gebruik te maken van de hondentoiletten of om de uitwerpselen te verwijderen. De GAS-boete kan oplopen van 80 tot 350 €, maar blijkt in de praktijk dode letter. Op heterdaad betrappen ligt niet voor de hand, de uren waarop honden worden uitgelaten zijn ook heel uiteenlopend.

Waarom buizen voor hondenpoep?

In de plaats van de hondenpoepvuilbakjes werden poepbuizen geplaatst. Door de smalle opening kan er geen ander afval in. Ook de zakkenverdelers zijn intussen verwijderd, daar werd eveneens misbruik van gemaakt. Zakjes zijn beschikbaar bij de dienst milieu en ook bij de gemeenschapswachten, die tijdens hun ronde eigenaars sensibiliseren.