Infoavond inbraakpreventie lokt veel volk

Op 5 maart 2015 organiseerde de Dienst Integrale veiligheid van de gemeente, in samenwerking met de politiezone AMOW, een infoavond rond inbraakpreventie in het gemeentelijk complex Zijp.

Circa 100 Wemmelaars kwamen luisteren naar de interessante uiteenzetting boordevol preventietips en nuttige weetjes. Het aantal effectieve woninginbraken of pogingen tot viel dan wel terug van 226 in 2013 naar 155 in 2014, we zitten daarmee terug rond het niveau van 2011, waar 151 feiten werden vastgesteld. Preventie- en repressie van diefstallen is en blijft een prioriteit in de politiezone.
Na de presentatie was er ook ruimte voor vragen uit het publiek. Zo werd onder meer extra duiding gegeven over de werking van de bewakingscamera’s, het woningtoezicht tijdens vakantieperiodes en de komst van het nieuwe parket Halle-Vilvoorde. Alvorens de weg terug naar huis in te zetten, kon iedereen zich te goed doen aan tal van infobrochures. Er stond eveneens ook een set van FOD Binnenlandse Zaken met veiligheidsmaterialen zoals verschillende types beglazing en sloten tentoon gesteld.

De organisatie van de infoavond ‘diefstalpreventie’ is één van de actiepunten uit het meerjarenplan van de gemeente om de veiligheid in Wemmel te verhogen. Meer info kan je weervinden op de pagina ‘inbraakpreventie’ van de politiezone AMOW.