Meer aandacht voor jeugd

We horen het anderen graag zeggen. Er moet eenvoudigweg meer aandacht zijn voor jeugd in Wemmel. Op veel domeinen zoals  infrastructuur, begeleiding en ondersteuning is er nog flink wat te verbeteren.

Om zeker te zijn dat die boodschap duidelijk en overal kan weerklinken hebben we als jeugdige kandidaten een eigen folder verspreid in alle Wemmelse bussen…

… een ook een ludiek videofilmpje mocht niet ontbreken.

Meer aandacht voor jeugd. Dat horen we graag, zeker als je weet dat bijna 1 op 3 Wemmelaars jonger is dan 25 jaar. Hoewel Wemmel een aantal gemeentelijke initiatieven telt zoals de Paaseierenraap, de jongerendag ‘Youth Tube’, de fuifbox en ‘last but not least’, de inrichting van een gemeentelijk jeugdhuis, is er nog heel wat werk voor de boeg.

Het gemeentelijk reglement logistieke ondersteuning, goedgekeurd in 2009, is een belangrijke eerste aanzet. Verenigingen kregen op die manier meer transparantie voor wat en hoe steun bij de gemeente mogelijk is. Deze weg moeten we verder inslaan en het gebruik van gemeentelijke lokalen en gebouwen, zoals de sporthal en het ‘Zijp’-complex, uitbreiden en diversifiëren.

De gemeente slaagt er ook niet in om een beleidsplan voor haar eigen jeugd te schrijven. Ze heeft ook geen overlegplatform. Via een gemeentelijke jeugdbeleidsplan en de oprichting van een gemeentelijke jeugdraad, willen we de steun voor en de stem van de jeugd structureel inbedden in het Wemmelse bestuur en budget.

  • Oprichting van een gemeentelijke jeugdraad en het opstellen van een gemeentelijk jeugdbeleidsplan
  • Informatie- of aankondigingsborden voor (jeugd)activiteiten en naar (jeugd)lokalen
  • Gemeentelijke lokalen vlotter ter beschikking stellen aan de Wemmelse jeugd voor activiteiten
  • Sportaccommodatie (meer) openstellen en promoten voor (jonge) Wemmelaars, zoals het gemeentelijke zwembad en de gemeentelijke sporthal
  • Grote jeugdenquête opzetten, evalueren en projecten eruit realiseren
  • Initiatieven opzetten voor jongeren die geen deel uitmaken van een vereniging of sportclub

Wies HERPOL (6e plaats gemeenteraad)
Marwa KABBAR (12e plaats gemeenteraad)
Steve GOEMAN (13e plaats gemeenteraad)
Matthieu MEUNIER (14e plaats gemeenteraad)
Jill DEBRAEKELEER (21e plaats gemeenteraad)
Lien TILLEY (5e plaats OCMW)

Zie ook blogbericht op website van Lijst Wemmel

Jeugdraad