Speelbos op komst in Motte

De aanleg van een speelbos in de Motte, aan de grens tussen Relegem en Wemmel, krijgt vorm. Het is één van de acties voor jeugd en milieu in ons meerjarenplan.

De Vrije Basisschool Mater Dei won in 2013 de ‘Anton Pieckprijs’ van de Efteling en schonk 10.000 euro aan Natuurpunt. De Vlaamse overheid en het gemeentebestuur van Wemmel maken met respectievelijk 84.400 euro en 21.100 euro het financieel plaatje rond.

De jeugdraad bezocht samen met Mater Dei het natuurdomein in 2015. De jeugdverenigingen gaven daarna in hun advies heel wat ideeën mee: een zwemvijver, een klim- /hindernissen-/fitnessparcours voor verschillende leeftijden, een boomhut, een schommel en wip in hout, een blote voetenpad, een vuurput, een picknickplaats, een schaak-/speelbord en een speelhuisje.

Het project werd verder uitgewerkt, de zoektocht naar bijkomende middelen nam wat meer tijd in beslag. Ik plaatste het onderwerp meermaals op de agenda van de commissie financiën. Met de goedkeuring van de subsidies en de werken komt nu de concrete realisatie in het zicht.

Het speelbos in de Motte creëert niet alleen extra ruimte voor kinderen en jongeren in Wemmel maar versterkt ook onze natuurzones verder. Het Regionaal Landschap Groene Corridor zal de beheerwerken op zich nemen. De inrichting van het speelbos moet binnen de 2 jaar klaar zijn.