Steun voor klimaatprojecten

De dreigende klimaatcrisis, een dagelijkse realiteit. Overheden zoeken naar oplossingen, bedrijven en gezinnen dragen hun steentje bij waar kan.

Ook het gemeentebestuur van Wemmel zet in op klimaat. Dat doet ze door milieu- en energiebesparend te werken en duurzaam te investeren. Het wagenpark wordt groener en er komen elektrische oplaadpunten in de gemeente. Zo tracht ze het goede voorbeeld te geven.

Om die sensibilisering kracht bij te zetten, maakt Wemmel nu minstens 1.500 euro vrij voor Wemmelse projecten die het probleem van de klimaatverandering mee helpen aanpakken. Dat besliste de gemeenteraad op 26 januari 2017.

De succesvolle filmdocumentaire ‘Demain’ toont aan dat kleine projecten een verschil kunnen maken. Projecten van Wemmelse verenigingen, scholen en klasse, handelaars en inwoners die passen binnen het concept van de film, komen in aanmerking.

GC de Zandloper speelt op vrijdag 17 februari 2017 de film ‘Demain’. Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is de film gratis.

Projecten voor subsidie kunnen ingediend worden bij de milieudienst tot 31 maart 2017. Het subsidiereglement en meer info is bij het gemeentebestuur te bekomen via wemmel.be