Stroompanne in Wemmel?

Wemmel is deze winter niet opgenomen in het nationale afschakelplan bij stroomtekort. Toch is het nog steeds mogelijk dat de overheid in extremis extra afschakelingsgebieden aanduidt, om risico’s op langdurige uitval van elektriciteit te beperken. Hoewel die kans klein wil de gemeente Wemmel niets aan het toeval overlaten. De gemeenteraad keurde dan ook het ‘Bijzonder Nood- en Interventieplan Elektriciteitspanne’ (BNIP) goed waarmee het bestuur zich kan voorbereiden op zulke uitzonderlijke, grootschalige en langdurige stroompannes.

Omdat heel wat inwoners met vragen zitten, vroeg ik tijdens de gemeenteraad om een bericht op de gemeentelijke website te plaatsen met:
uitleg over het interventieplan;
tips vóór, tijdens en na een stroomonderbreking;
links naar overheidswebsites – en campagnes, zoals www.offon.be

Daarmee informeer je niet alleen over de stroomschaarste, maar moedig je iedereen ook aan om energie te besparen. Dat is nuttig voor het klimaat en goed voor de portefeuille.

Het gemeentebestuur wil hierin graag het goede voorbeeld geven en bespaart deze eindejaarsperiode op de kerstverlichting. Door enkel te voorzien in drie grote kerstbomen aan het Commandant De Blockplein, de Markt en het Gemeentehuis in de Folletlaan, wordt ongeveer 20.000 euro minder uitgegeven.