Wemmelse afvalkalender op smartphone of tablet

recyclageappSinds kort informeert je smartphone of tablet je over de afvalophalingen, de inzamelpunten en de openingsuren van het recyclagepark in Wemmel.

Wies Herpol, gemeenteraadslid: “FostPlus, Bebat en Recupel ontwikkelden een mobiele applicatie ‘Recycle’ die je helpt met sorteren en afval inzamelen. Met meldingen daags voordien of ’s ochtends, mis je geen enkele afvalophaling. In één vingerbeweging vind je alle inzamelpunten, heel wat nuttige sorteertips en de openingsuren van het recyclagepark terug. Kortom, een handig en gratis instrument dat in de Wemmelse digitale huiskamers, met onder andere smartphones en tablets, niet kon ontbreken.”

Monique Van der Straeten, schepen voor Informatie en ICT: “Met deze mobiele applicatie informeert het gemeentebestuur haar inwoners op een eigentijdse en snelle manier. Het geeft daarmee uitvoering aan het meerjarenplan 2014-2019, waarbij één van de belangrijkste doelstellingen het verhogen van de gemeentelijke dienstverlening en de flexibiliteit van de informatiekanalen is. Omwille van het specifiek statuut van onze gemeente had de aanpassing van de mobiele applicatie wat voeten in de aarde. Dankzij doortastend werk van de gemeentelijke ICT-dienst, ben ik dan ook uitermate verheugd dat de applicatie ook voor alle Wemmelaars beschikbaar is. De gedrukte afvalkalender en een digitale versie op de gemeentelijke website blijven uiteraard beschikbaar.”

De mobiele applicatie kan je gratis downloaden in de Appstore (iOS) en de Google Playstore (android).