Daring United Wemmel

Ik kreeg de voetbalmicrobe voor het eerst te pakken bij KVK Wemmel – voorheen Vlug Op (V.O.) Wemmel om daarna nooit meer te verliezen. In maart 2007 richtte ik samen met enkele vrienden een eigen zaalvoetbalploeg op. ZVC Daring United Wemmel heeft het levenslicht, geproduceerd door een felle discolamp op een fuif in Villa 3S, gezien in maart 2007.

In de afgelopen jaren hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het traditionele spaghettifestijn en een voetbaltornooi. In de eerste plaats om de clubkas te spijzen, maar als Wemmelse club willen ook ons maatschappelijk engagement tonen. Zo voerden we in 2010 actie aan de Wemmelse sporthal met een warme oproep aan VZW Wemmel Sport om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de leegstand van de cafetaria. Walter Vansteenkiste, voorzitter van VZW Wemmel Sport zette er zijn schouders onder. Niet zo lang erna opende Fame S cafetaria sporthal en kon sportief Wemmel weer zijn dorst lessen in de sporthal.

In april vierden we het 5 jarig bestaan van onze club met een drink voor de spelers en supporters bij de Wemmelse ‘classico’ (derby tussen DUW A en DUW B) waarvan de aftrap werd gegeven door Marcel Van Langenhove. Als internationale ex-topscheidsrechter – jarenlang de onbetwistbare nummer één in België – en oud-burgemeester en schepen van  Sport, maar evenzeer als boegbeeld van RSC Anderlecht in de streek, was hij dé geknipte persoon om de aftrap van onze wedstrijd te geven.

Elke week strijden onze drie ploegen in de gemeentelijke sporthal van Wemmel voor het kampioenschap en de eer van de club. Met afwisselend succes, maar de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ staat altijd voorop. Vol enthousiasme starten we het nieuwe seizoen in de 4e provinciale afdeling van de Vlaamse Zaalvoetbalbond. Met veel voetbalplezier, tracht ik als voorzitter en als speler, de ambities van onze club waar te maken. Dit zowel op het veld, maar evenzeer ernaast in de Wemmelse Sportraad en de Nederlandstalige Culturele Raad van Wemmel.

Comments (0)